Bazı yabancı maddeler ve tuzlar (tesisattan gelebilecek pas, yağ ve kir) kazanın dibine çökelerek bir çamur tabakası meydana getirir. Böylece kazanın ısı transferi kabiliyeti düşer ve kazanda korozyon tehlikesi oluşur. Dibe çöken tabakasının oluşumunu engellemek için bu yabancı maddeler ve tuzlar periyodik olarak kazan dışına atılmalıdır. Bunun için ise Otomatik Dip Blöf Sistemleri kullanılır.
Bu çamuru çıkarmak için kullanılan yöntem, kazanın altında nispeten büyük bir valf kullanılarak kısa, keskin patlamalardır. Bu yöntemin amacı, çamurun çıkarma süresince kendisini yeniden dağıtmasına izin vermektir, böylece bir sonraki blöfte daha fazlası çıkarılabilir.
Bu nedenle ilk sekiz saatlik vardiyada on iki saniyelik tek bir blöf yapıp günün geri kalanında hiçbir şey yapmamaktansa, her sekiz saatte bir dört saniyelik tek bir blöf tavsiye edilmektedir.
Blöf suyunun ya yeraltından geçen güvenli bir hatta ya da yer üstünde bulunan metal bir blöf tankına boşaltılması gerekmektedir. Vira, blöf suyunun içerdiği flaş buhar sebebi ile blöf tankı kullanılmasını önermektedir. Aksi takdirde, flaş buharın içermiş olduğu enerji atmosfere bırakılarak enerji verimsizliğine sebep olacaktır. Aynı zamanda blöf tankında blöf sistemlerinden dışarı atılan suyun soğutulması ile emniyetli ve sağlıklı şekilde çevreye zarar vermeden tahliye edilmesi amaçlanır.
WhatsApp us